2011. szeptember 7., szerda

IV. Kultúrcsempészet!!!!!

Immár hagyományosan, idén a negyedik alkalommal kerül megrendezésre Szeged-Szabadka viszonylatban a Kulturcsempész Sínbusz Fesztivál a SÍN-tér Kulturális Egyesület, a Symposion-Egyesület, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör és a Prae szervezésében.

A gazdag irodalmi, zenei, filmes és képzőművészeti programokat kínáló fesztiválnak, amelyre a szervezők hangsúlyosan nem csak Szegedről és Szabadkáról várják az érdeklődőket, képzeletbeli tengelyét kétszeresen is a magyarországi és szerbiai város közötti vonatút adja. A sínbusz október 1-én indul Szegedről Szabadkára (gyülekező 10:00-kor a szegedi vasútállomás Restijének teraszán), majd másnap, október 2-án vissza (gyülekező 13:00-kor a szabadkai vasútállomás teraszán) – az út mindkét irányba ingyenes, a becsületkasszába érkező önkéntes adományokat örömmel fogadják a szervezők. A vonaton zajló felolvasások és zenélés után mindkét városban további kulturális programok várják a közönséget.

Az irodalmi szekcióban többek között Kukorelly Endrét, Jeles Andrást, Fenyvesi Ottót, Pollágh Pétert, Dragan Velikićet, Mihajlo Pantićot, és Zvonko Karanović-ot láthatjuk és hallhatjuk. A Tudósok zenekar mind Szegeden, mind Szabadkán fellép a fesztivál keretében. Szabadkán a Lifka moziban Jeles András filmjei kerülnek vászonra, ugyanitt október 1.-én a rendezővel való beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődök. Szegeden viszont a szerb rendező Želimir Žilnik filmjeiből lesz válogatás a Grand Café moziban és kávézóban.

A teljes program, és a korábbi fesztiválokról született beszámolók a kulturcsempesz.blogspot.com címen tekinthetők meg.

Amennyiben azt bárki igényli és időben jelzi, a szervezők közvetítenek a szabadkai szállásfoglaláshoz.

További információ és kontakt:
kulturcsempesz.sinbusz@gmail.com
Facebook: Kultúrcsempész Sínbusz


TÁMOGATÓK:

NKA, Szerb Kulturális Minisztérium (Ministarstvo Kulture Srbije), Szegedért Alapítávny, Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális És Sportiroda, Magyar Írószövetség, SZTE Kulturális Iroda, Slav Filológiai Intézet, Szláv Kultúrák Baráti Köre, Szegedi Szerb Helyi Közösség

A FESZTIVÁL PARTNEREI:

MÁV-START Zrt., MÁV Zrt., Jazz Kocsma Szeged, Grand Café Szeged, Lifka Sándor Art Mozi, Bash-ház, Železnice Srbije

Nincsenek megjegyzések: